Bruggen bouwen?

Bruggen bouwen. Verbinden. Hoe zit dat?

Gelukkig zijn met je leven: het hoogst haalbare succes!

Ik behoor tot de meest succesvolle mensen. Van deze tijd, maar ook gekeken naar het verleden. Ik durf zelfs de stelling aan, dat ook in de toekomst geen mens succesvoller zal zijn, dan ik op dit moment ben. Ik ben namelijk compleet gelukkig met mijn leven.

Bruggen bouwen: Willem MassierIk moet daarbij wel aantekenen, dat ik op wat kleine ongemakken na, voor zover mij bekend zelf niets mankeer. En hetzelfde geldt voor mijn lieve vrouw Karin. Onze kinderen en kleinkinderen zijn gezond, de onderlinge relaties zijn prima en het ontbreekt ons ook materieel aan niets. Ik sluit niet uit, dat die omstandigheden meehelpen. En nee, ik ben niet bereid om uit te proberen of ik zonder die positieve omstandigheden ook wel zo gelukkig zou zijn.

Toch is het niet altijd zo. Ook ik ben een mens steeds op zoek naar zichzelf. Gevonden en toch weer niet. Zo gaat het als je open in het leven staat. Soms herken ik een kloof tussen wie ik ben en wie ik wil zijn. Wat mijn geluk wel altijd binnen handbereik houdt, komt doordat ik niet alleen die kloof heb leren herkennen, maar ook de sleutel heb gevonden van de brug terug naar wie ik wil zijn.

Het is dus echt niet zo, dat ik me elke dag en elk moment gelukkig voel. Als een familielid of vriend(in) lijdt, dan betekent dat voor mij ook iets. Bijvoorbeeld dat ik naast die ander wil staan, door een reisgenoot te zijn of een klankbord of …. Overigens wel zonder zelf mee weg te zakken in de ellende van de ander. Daar heeft de ander immers niets aan mij?

O, ja, bij onrecht kan ik opvliegend reageren. Wie gemaakte afspraken zonder communicatie niet nakomt, heeft aan mij geen gemakkelijke. En toen ik de sleutel van de brug naar wie ik echt wil zijn nog niet kende, was ik niet altijd een stabiel mens. Zonder Karin als mijn anker zou ik af en toe weggedreven zijn naar plekken, waar je als mens niet graag wilt zijn. Want mensen hebben mensen nodig!

Zo, open en kwetsbaar, ben ik compleet gelukkig en in staat creatief bruggen te bouwen.

Ik vertel niets nieuws als ik schrijf, dat elk mens individueel geprogrammeerd is door opgedane ervaringen (positief en negatief). Met name de Engelse psychiater Dr. Steve Peters heeft op dit gebied op voor een breed publiek toegankelijke wijze nieuwe wetenschappelijke informatie gedeeld via onder andere de Chimp paradox. Ook is wetenschappelijk vastgesteld (zie ‘Allemaal andersdenkenden’ van Prof. Dr. Geert Hofstede), dat bijvoorbeeld Nederland, Nederlanders en Nederlandse bedrijven een andere cultuur als basis hebben dan bijvoorbeeld Amerikanen, Marokkanen of Indiërs. Anders! ‘Anders’ kan heel inspirerend, uitdagend en complementair zijn. Beide, die individuele én culturele programmering van mensen, hebben grote impact op hoe mensen samenleven en samenwerken ook binnen organisaties.

Deze programmering van ons mensen triggert mij. Als pedagoog en als IT-ondernemer. Vanuit de voor mij belangrijkste mindset: Compassie; vertaald in betrokkenheid én commitment

Vanuit die mindset leef ik en werk ik en …. start ik naast de werkzaamheden binnen Covide en Assist-Online op 1 januari 2019 daadwerkelijk met iets waarop ik me al jaren voorbereid: een praktijk als coach. Als De Gelukscoach.
Pretentieus? Misschien mag ik het uitleggen?

Willem Massier

Wil je reageren of op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Meld je dan aan bij de speciale Bruggen-Bouwen LinkedIn groep


De al geschreven blogs zijn gekoppeld aan de volgende categorieën: