Waarom “Bruggen bouwen”?

Mensen zijn allemaal anders. Anders! 

‘Anders’ wordt helaas niet altijd op de juiste waarde geschat. Het kan namelijk heel inspirerend, uitdagend en complementair zijn. Dat gaat zeker ook op binnen organisaties.

Willem Massier

Vanaf het moment dat we in september 2016 vanuit Covide met deze site startten, gingen de blogs over de noodzaak van een brug tussen mensen binnen organisaties. Denk daarbij aan de werkvloer ten opzichte van de ‘top’ van een bedrijf, maar ook aan kloven die bestaan binnen en tussen teams.

Van nature hebben we wel geleerd om samen te werken, maar als dat niet gebeurt met een basis van volledige betrokkenheid op de organisatie, waarvan we deel uitmaken, dan doen we onszelf, elkaar en het totaal te kort.

Samenwerken, een plezierige werkomgeving, leiderschap en betrokkenheid, daar draait het dus om op deze blogsite.

Op ‘Bruggen bouwen’ schrijf ik vanuit de voor mij belangrijkste kernwaarde en mindset: Compassie.

Vanuit die mindset leef ik en werk ik. Vanuit die mindset schrijf ik de blogs op deze site en de meer persoonlijke en maatschappelijk getinte op willemmassier.nl

Vanuit die mindset kan ik ook iets betekenen voor organisaties op het gebied van resultaatgericht samenwerken en CRM binnen een plezierige werkomgeving in de Cloud  (Covide) en een automatische brug naar bestaande en nieuwe klanten (Assist-Online)

Vanaf 2019 sta ik stand-by om mensen binnen organisaties op individuele basis te helpen via WM-coaching.nl bij het bouwen van hun brug naar wie ze zelf graag zouden willen zijn. Uitgangspunt daarbij is: een perspectiefvol leven gebaseerd op gelukkig zijn als grootst haalbare succes! Want zowel voor jou als mens, als voor jou als medewerker binnen een organisatie geldt, dat je het best presteert als je je gewaardeerd, op je gemak of – nog beter – gelukkig voelt.

Wil je reageren of op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Meld je dan aan bij de speciale Bruggen-Bouwen LinkedIn groep

Willem Massier


De al geschreven blogs zijn gekoppeld aan de volgende categorieën: