De Gelukscoach

Mind Management Coaching?

MM-Coaching voor individuen en organisaties.

Waarom?

Jouw leven is jouw leven. Jij bent de enige, die jouw leven kan leven. Ik kan je wel helpen bij het maken van jouw routeboekje. Als jij dat wilt.

Ofwel: als je iets wilt veranderen in de manier waarop je nu leeft, dan kunnen mensen je daarin alleen begeleiden en met je meelopen, zolang jij dat wilt en toestaat.

Mijn MindManagement coaching-methodiek is qua vorm ontleend aan de werkwijze die Ben Tiggelaar beschrijft in zijn ‘De Ladder’ en qua inhoud op de Zeven Eigenschappen van Stephen Covey,  Dromen, durven, doen, De Mindful Box van David Dewulf en vooral op de mindmanagement methodiek die Prof. Dr. Steve Peters heeft gepresenteerd in ‘De Chimp Paradox’.

Dieren handelen vanuit driften en instincten. De noodzaak om te eten, voort te planten en te overleven. Wie is de sterkste, wie is de baas, wie heeft de meeste ….  Je herkent dit gedrag natuurlijk ook bij mensen en misschien af en toe ook bij jezelf. Dat is niet raar, want uiteindelijk bezitten alle mensen ook de oudere dierlijke breinen.  Heel goed in geval van echte dreiging, maar helaas staan ze je soms ook in de weg.

Het goede nieuws is: Mensen kunnen die dierlijke eigenschappen leren managen en daarmee weg geraken uit de wetten van de jungle. Bottomline is gelukkig zijn namelijk het hoogst haalbare succes voor een mens! Zowel privé als in je werk. En … ‘gelukkig zijn’ heeft niets te maken met hoeveel je allemaal hebt of kan én ….. het mooiste: gelukkig zijn, kan je leren!

Voor wie is MM-Coaching bedoeld?

Voor jou persoonlijk

Een coach om jou te helpen de brug te vinden en over te gaan tussen wie jij (soms) bent en wie jij (vaker) graag zou willen zijn.

 1. Omdat een mens die gelukkig is in zijn/haar relaties, creatief wordt en een zinvol bestaan leidt.
 2. Omdat een mens die zich senang voelt, op het werk ook optimaal presteert.
 3. Omdat geluk iets is, wat je kan leren. Als jij er voor open staat, wil ik je daarbij coachen.

Voor organisaties

 1. een coach om mensen binnen je organisatie te helpen met het hierboven genoemde. In eerste instantie individueel. Daarna gericht op de processen binnen een team of groep. Met als uiteindelijk doel: een plezierige werkomgeving.
 2. een gesprekspartner voor het management omdat een plezierige werkomgeving goed is voor alle stakeholders (de medewerkers, aandeelhouders en klanten).

Hoe?

Coaching model

Op basis van Mind Management (het leren sturen van je brein) heb ik een coaching model ontwikkeld, waarin jij altijd de lead houdt. Onderdelen uit het model:

 • keuzes als vertrekpunt
  Zonder duidelijke keuzes van jou is elke verandering kansloos. Het begint dus steeds opnieuw bij keuzes van jou.
 • doelen en een plan
  Doelen stellen en een plan maken, zijn typisch menselijke eigenschappen. Ik gebruik graag het door Ben Tiggelaar bedachte eenvoudige model van ‘De Ladder’
 • doen
  Het is een illusie om te denken, dat veranderen lukt zonder daadwerkelijk ook onderweg te gaan. En bij dat ‘onderweg zijn’ hoort ook vallen, weer opstaan en verder gaan.
 • stoppen om te evalueren
  Zelfreflectie is ook een krachtige menselijke eigenschap. Door die in je leerproces in te plannen, maak je er optimaal gebruik van.
 • coaching
  Mijn coaching bestaat uit luisteren, bijsturen en vooral complimenteren. Het gaat er niet om wat je (nog) niet lukt, maar wat je al wel hebt bereikt op weg naar je doel.
 • wandelen
  Wandelen is op zichzelf al ontspannend, maar het biedt ook een uitweg uit het stressvolle kijken naar elkaar. De gesprekken vinden daarom indien mogelijk al wandelend plaats.

Wie is je coach?

Willem Massier

Als mens in een roerige tijd vol passie leven en werken vanuit betrokkenheid en commitment: Zelf iemand durven zijn, waar anderen op kunnen rekenen.”, zo’n mens wil ik zijn. 

Contact?

Neem gerust vrijblijvend contact met me op, als je denkt, dat ik misschien iets voor je kan betekenen. En wil je meer van me weten? Surf dan gerust nog even door naar mijn persoonlijke website.

Willem Massier
Januari 2019
willem.massier@terrazur.nl

Let op!
Zodra ik ontdek, dat ik niet de aangewezen persoon ben om een persoon of groep verder te helpen, zoek ik iemand binnen of buiten mijn netwerk om daarin wel te voorzien.