De Gelukscoach

Mind Management Coaching voor individuen en organisaties

Waarom?

Wij mensen bouwen – dat gaat letterlijk ondoordacht – vanaf ons kindzijn muren om ons heen. Belangrijk en goed om ons te beschermen. We sluiten onszelf daarmee echter ook op in onze eigen gevangenis. Het ontdekken van die muren, het ermee leren omgaan en er ook buiten te durven leven, dat is eigenlijk de kern van elke verandering. Veranderen is daarom ook zo lastig. Oude gewoonten zijn misschien niet wat we willen, maar ze voelen wel vertrouwd en veilig. En … we vallen allemaal van tijd tot tijd terug in gedrag, dat je helemaal niet wilt, maar toch doet. Gedrag dat soms diep is ingeslepen. Gedrag dat heel vaak ook nog eens is gebaseerd op een oud deel in het brein, dat als kernactiviteit heeft: eten – voortplanten – overleven en alles wat daarvoor nodig is. 

Wat ik met coaching via Mindmanagement beoog, is om in het hier en nu de door onszelf gebouwde muren te ontdekken en daarna te managen. Een weg om te leren om negatieve en destructieve gedachten en gedragingen te herkennen en te vervangen door positieve en constructieve. Om zo los te komen van zelfverwijt en agressief gedrag. Om meer en meer toe te groeien naar de mens, die je werkelijk zou willen zijn. En daarmee ook te leren om ‘gelukkig zijn’ binnen handbereik te krijgen en te houden.

Bottomline is ‘gelukkig zijn’ namelijk het hoogst haalbare succes voor een mens! Zowel privé als in je werk. Want … ‘gelukkig zijn’ heeft uiteindelijk niets te maken met wat je allemaal hebt, maar alles met wie je als mens nu bent!

Voor wie is MM-Coaching bedoeld?

Voor jou persoonlijk

Een coach om jou te helpen de brug te ontdekken en over te gaan tussen wie jij (soms) bent en wie jij (vaker) graag zou willen zijn.

 1. Omdat een mens die gelukkig is in zijn/haar relaties, creatief wordt en de rijkdom van een zinvol ervaart.
 2. Omdat een mens die zich senang voelt, op het werk ook optimaal kan presteren.
 3. Omdat geluk iets is, wat je kan leren. Als jij er voor open staat, wil ik je daarbij coachen.

Voor organisaties

 1. een coach om mensen binnen je organisatie te helpen met het hierboven genoemde. In eerste instantie individueel. Daarna gericht op de processen en de context binnen een team of groep. Met als uiteindelijk doel: een plezierige werkomgeving.
 2. een gesprekspartner voor het management omdat een plezierige werkomgeving goed is voor alle stakeholders (de medewerkers, aandeelhouders en klanten).

Hoe?

Coaching model

Op basis van Mind Management (het leren sturen van je brein) heb ik een coaching model ontwikkeld, waarin jij altijd de lead houdt. Onderdelen uit het model:

 • keuzes als vertrekpunt
  Zonder duidelijke keuzes van jou is elke verandering kansloos. Het begint dus steeds opnieuw bij keuzes van jou.
 • doelen en een plan
  Doelen stellen en een plan maken, zijn typisch menselijke eigenschappen. Ik gebruik graag het door Ben Tiggelaar bedachte eenvoudige model van ‘De Ladder’
 • doen
  Het is een illusie om te denken, dat veranderen lukt zonder daadwerkelijk ook onderweg te gaan. En bij dat ‘onderweg zijn’ hoort ook vallen, weer opstaan en verder gaan.
 • stoppen om te evalueren
  Zelfreflectie is ook een krachtige menselijke eigenschap. Door die in je leerproces in te plannen, maak je er optimaal gebruik van.
 • coaching
  Mijn coaching bestaat uit luisteren, bijsturen en vooral complimenteren. Het gaat er niet om wat je (nog) niet lukt, maar wat je al wel hebt bereikt op weg naar je doel.
 • wandelen
  Wandelen is op zichzelf al ontspannend, maar het biedt ook een uitweg uit het stressvolle kijken naar elkaar. De gesprekken vinden daarom indien mogelijk al wandelend plaats.

Wie is je coach?

Willem Massier

Als mens in een roerige tijd vol passie leven en werken vanuit betrokkenheid en commitment: Zelf iemand durven zijn, waar anderen op kunnen rekenen.”, zo’n mens wil ik zijn. 

Contact?

Neem gerust vrijblijvend contact met me op, als je denkt, dat ik misschien iets voor je kan betekenen.

En wil je meer van me weten? Surf dan gerust nog even door naar mijn persoonlijke website.

Willem Massier
Januari 2019
willem.massier@terrazur.nl

Let op!
Zodra ik ontdek, dat ik niet de aangewezen persoon ben om een persoon of groep verder te helpen, zoek ik iemand binnen of buiten mijn netwerk om daarin wel te voorzien.