De Gelukscoach

De Gelukscoach

De Gelukscoach? Dat klinkt wel heel erg pretentieus! “Bijna arrogant” vond mijn lief. Mag ik het uitleggen?

Met ‘De Gelukscoach’ pretendeer ik niet, dat ik iemand gelukkig zou kunnen maken. Dat zou zelfs meer dan pretentieus zijn. Wat dan wel?

Als mens in een roerige tijd vol passie leven en werken vanuit betrokkenheid en commitment: Zelf iemand durven zijn, waar anderen op kunnen rekenen.”, dat is zoals ik mezelf presenteer op LinkedIn. Zo’n mens wil ik zijn. Een bruggenbouwer. Niet gebaseerd op vleierij of stille diplomatie. Hoe belangrijk het ook kan zijn, mij ligt het totaal niet. 

De eerste twintig jaar van mijn werkzame leven was ik leerkracht in het Basisonderwijs. Ik vond het fantastisch om met kinderen te werken om hen te helpen een brug te bouwen naar een eigen toekomst gebaseerd op het ontwikkelen van de eigen talenten. Minder vond ik het vele vergaderen, de ambitieloosheid en het gebrek aan commitment, dat ik bij (te) veel collega’s, directie en bestuur aantrof. Zo begon ik vanaf 1991 een avontuur als ondernemer in IT. Eerst naast en vanaf 1995 in plaats van de baan in het onderwijs. Ik wilde mensen helpen om de computer te leren gebruiken als een handige tool en al snel (vanaf 1996) ook een tool om middels het internet via respectievelijk een website en mail een brug te bouwen naar nieuwe klanten en op een adequate manier te communiceren binnen de organisatie en met klanten. Zo ontstonden eerst Assist-Online en vanaf 1999 ook Covide. Mensen helpen een brug te bouwen, dienstverlening, daar ging het me om. Door de jaren heen werd het echter steeds meer: een zo goed mogelijk product leveren. Vanaf 2000 groeide heel langzaam een weg, die niet meer synchroon liep met wie ik wilde zijn. Ondanks de vele cursussen die niet op IT, maar op menszijn gericht waren, bleef ik onbewust wegdrijven bij wie ik wilde zijn. Totdat mijn lichaam en geest (hernia en lichte burn-out) me een halt toeriepen. Vanaf het moment dat mijn eerste kleinkind werd geboren, begon ik me ook daadwerkelijk bewust te worden, van wat echt belangrijk is in mijn leven, wat echt de drijver is onder mijn bestaan: compassie. Door mij vertaald in betrokkenheid en commitment.

Zo sta ik in het leven. Dáár mag je mij altijd op aanspreken. Lees hier maar waarom.

Vanuit die mindset leef ik, werk ik en ben ik ook graag jouw coach

  • als je gewoon een keer of structureel wilt klankborden
  • bij het bouwen van jouw brug naar een perspectiefvol leven gebaseerd op gelukkig zijn als grootst haalbare succes!
  • voor een groep of team binnen een bedrijf of organisatie. Ook als brug-coach tussen leidinggevenden en medewerkers

Vanaf 1 januari 2019 start ik daadwerkelijk met iets waarop ik me al jaren voorbereid: een praktijk als coach. Als Gelukscoach.
Omdat gelukkig zijn met het leven wat je leidt, het hoogst haalbare succes voor een mens betekent. Omdat een mens die gelukkig is in haar relaties creatief wordt en een zinvol bestaan leidt. Omdat een mens die zich senang voelt op haar werk ook optimaal rendeert.

Vanuit die mindset kan ik ook veel betekenen voor organisaties op het gebied van resultaatgericht samenwerken rond klant- en projectdossiers via Covide. Een systeem dat vanaf 1999 samen met klanten is gebouwd om aan betrokkenheid en commitment binnen organisaties handvatten te geven voor plezierig en zinvol werken. Met als direct gevolg: minder verzuim en beter resultaat.

Vanuit die mindset ben ik ook Assist-Online gestart. Met als doel elke website tegen relatief geringe kosten aan kleinere bedrijven dezelfde mogelijkheden te bieden, die grote bedrijven hebben op het gebied van geautomatiseerde marketing: de verbinding tussen potentiële klanten en jou als leverancier van diensten of producten.

Vanuit die mindset werk ik tenslotte als voorzitter van het Wijkplatform Oldenbarneveld. Om bruggen te bouwen tussen bewoners onderling, tussen bewoners en de gemeente, tussen organisaties die zich bezig houden met het welzijn van de bewoners in de wijk.

En … vanuit de mindset schrijf ik dus ook op bruggen-bouwen.nl