Waarom deze blogsite “Bruggen bouwen”?

Bruggen bouwen op de werkvloer

Stressvolle werksituaties, ongezonde werksfeer, autoritair leiderschap, onduidelijkheid rond klantcontacten, inefficiënte werkprocessen, als zinloos ervaren werk en het gebrek aan werkplezier.

Zowel tussen mensen onderling als tussen het werk en de mens is het lang niet altijd plezierig.

Wetenschappelijk is vastgesteld (zie ‘Allemaal andersdenkenden’ van Prof.Dr. Geert Hofstede en Dr. Ir. Gert-Jan Hofstede), dat Nederland, Nederlanders en Nederlandse bedrijven een andere cultuur als basis hebben dan bijvoorbeeld Amerikanen, Duitsers of welk ander volk.

Wij voelen ons niet thuis bij de filosofie, die ‘anders’ als gevaarlijk beschouwt. ‘Anders’ kan heel wel inspirerend, uitdagend en complementair zijn. We denken wel, dat een Nederlands bedrijf er goed aan zou doen om die unieke Nederlandse culturele basis als uitgangspunt te nemen voor zijn interne organisatie en klantcontacten.

Elles Tuhusula is de frontlady van de met elkaar samenwerkende oplossingen Assist-Online en Covide. Zij sprak met zowel ondernemers als medewerkers in uiteenlopende branches om naar hun verhalen te luisteren. Zij schrijft blogs met als basis gebeurtenissen, die zij zelf beleefde of waarvan ze hoorde in die gesprekken.

Willem Massier was in 1999 initiatiefnemer van Covide en is als ondernemer achter onder andere Assist-Online en Covide anno 2017 nog steeds actief betrokken. Hij schrijft de blogs vanuit zijn ervaring en passie voor leven en werken vanuit betrokkenheid en partnerschap.

Elles en Willem werken graag samen.

Voor het publiceren van de blogs kozen we voor de naam bruggen-bouwen.nl, omdat ons uitgangspunt is, dat

  1. er voor elk probleem een brug gebouwd kan worden naar een oplossing
  2. de brug tussen de werkvloer en de ‘top’ van het bedrijf noodzakelijk is voor elke oplossing met perspectief.

Elke donderdag verschijnt er een nieuwe blog op deze site. Dus… lees je mee?

Wil je reageren op of discussiëren over deze thema’s? Meld je dan aan bij de speciale Bruggen-Bouwen LinkedIn groep


De al geschreven blogs zijn gekoppeld aan de volgende categorieën: