Waarom deze blogsite “Bruggen bouwen”?

Wetenschappelijk is vastgesteld (zie ‘Allemaal andersdenkenden’ van Prof.Dr. Geert Hofstede), dat Nederland, Nederlanders en Nederlandse bedrijven een andere cultuur als basis hebben dan bijvoorbeeld Amerikanen, Duitsers of welk ander volk.

Wij voelen ons niet thuis bij de filosofie, die ‘anders’ als gevaarlijk beschouwt. ‘Anders’ kan heel wel inspirerend, uitdagend en complementair zijn. 

Elles Tuhusula is de frontlady van de met elkaar samenwerkende oplossingen Assist-Online en Covide. Zij sprak met zowel ondernemers als medewerkers in uiteenlopende branches om naar hun verhalen te luisteren. Zij schrijft blogs met als basis gebeurtenissen, die zij zelf beleefde of waarvan ze hoorde in die gesprekken.

Willem Massier was in 1999 initiatiefnemer van Covide en is als ondernemer achter onder andere Assist-Online en Covide anno 2017 nog steeds actief betrokken. Hij schrijft de blogs vanuit zijn ervaring en passie voor leven en werken vanuit betrokkenheid en partnerschap.

Elles en Willem werken graag samen.

Oorspronkelijk gingen de blogs uitsluitend over de brug tussen de werkvloer en de ‘top’ van een bedrijf. We schreven vanuit de idee, dat een goede brug tussen werkvloer en de ‘top’ noodzakelijk is voor een plezierige werkomgeving en het hoogste rendement.

Dat idee, daar staan we nog steeds en absoluut voor de volle 100% achter. Maar we hebben wel gemerkt, dat we graag soms ook buiten het kader van een organisatie zouden willen nadenken en schrijven over het bouwen van bruggen. Bruggen bouwen doe je ook door samenwerken en samen optrekken over bedrijfsgrenzen heen. Daarbij denken we aan het samenwerken tussen verschillende bedrijven en organisaties. Partnership om samen een groot project te realiseren. Als leverancier zoveel mogelijk willen leren van je klant om hem zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Samenwerken van ZZP-ers. Je kan er heel veel bij bedenken. In de zomer van 2017 hebben we daarom de subtitel losgelaten.

Voel je alsjeblieft vrij om te reageren op de blogs of – ook leuk – schrijf er zelf één.

Elke week verschijnt er een nieuwe blog op deze site of pakken we een bestaande er nog een keer bij en passen we die waar nodig aan. Dus… lees je mee?

Wil je reageren op of discussiëren over deze thema’s? Meld je dan aan bij de speciale Bruggen-Bouwen LinkedIn groep


De al geschreven blogs zijn gekoppeld aan de volgende categorieën: